Skip to content

Maiza, Akhil setuju proses sulh

3 June, 2009

IPOH – Pendakwah dan penyanyi Akhil Hayy, 40, dan isterinya, Maizawati Zainal, 33, memohon Mahkamah Rendah Syariah menetapkan satu tarikh baru bagi membolehkan proses sulh (penyelesaian secara baik) di antara mereka berhubung segala tuntutan berkaitan selepas penceraian diselesaikan.


MAIZA bersama lima anaknya yang hadir ke Mahkamah Rendah Syariah di Ipoh semalam. Gambar kecil, Akhil.


Hakim Syarie, Mohd. Ridhuan Yusof bersetuju dengan permohonan tersebut dan menetapkan 15 Julai sebagai tarikh sebutan semula.

Maizawati atau mesra dipanggil Maiza diwakili peguam syarie, Zulkifli Che Yong dan Azmi Rais manakala Akhil tidak diwakili peguam.

Terdahulu, mahkamah terpaksa menangguhkan prosiding kes berkenaan selama hampir dua jam selepas Akhil tidak menghadirkan diri.

Akhil yang tiba di kompleks mahkamah pada pukul 10.35 pagi terus mengadakan perbincangan bersama dua peguam Maiza di sebuah bilik khas selama satu jam.

Lima daripada enam anak hasil perkongsian hidup Akhil dan Maiza turut hadir semalam.

Akhil yang ditemui selepas prosiding itu berkata, beliau sedaya upaya akan menyelesaikan kes yang difailkan isterinya itu dengan cara paling makruf, penuh kedamaian dan memuaskan hati semua pihak.

“Kredibiliti dan imej saya sebagai pendakwah sudah terjejas dan mungkin kawan mahupun lawan akan berpuas hati dengan penyelesaian yang akan saya buat nanti,” katanya.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: