Skip to content

Kutipan Syurga Cinta memberangsangkan

6 June, 2009

Khabarnya, sejak ditayangkan pada 21 Mei lalu, filem lakonan Awal Ashaari, Heliza, Adik Haziq, Shaheizy Sam dan ramai lagi itu mendapat pungutan yang agak baik.

Sehingga Rabu lalu, filem komedi cinta berunsurkan keislaman itu sudah pun memungut RM2.2 juta. Tidak mengecewakan bagi sebuah filem yang menampilkan muka baru, serta dibuat dalam genre berkenaan.

Pada 4 Jun lalu, sebuah lagi filem keluaran Metrowealth Movies Production, Jangan Pandang Belakang Congkak lakonan Cat Farish, Lan Pet Pet, Shaheizy Sam dan Lisa Surihani mula menemui penonton di pawagam. Sebagaimana Syurga Cinta, filem seram komedi ini juga diarahkan oleh Idham.

Wah! nampaknya filem terbitan David Teo silih berganti memasuki panggung. Sebelum ini, filem seram arahan Pierre Andre, Jangan Tegur, turut mendapat perhatian penonton.

Tetapi, selepas Jangan Pandang Belakang Congkak, filem keluaran Metrowealth nampaknya berehat sekejap daripada tayangan. Filem keluaran David yang akan memasuki pawagam seterusnya ialah Senario The Movie Episode 2: Beach Boys, filem ke-32 daripada syarikat terbabit. Filem ini dijangka menemui peminat pada musim Aidilfitri nanti.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: