Skip to content

Suntikan tenaga muda Hafiz AF7

12 June, 2009

MALAM Puisi Utusan (MPU) anjuran Kumpulan Utusan yang berlangsung pada malam ini, disuntik dengan tenaga, karisma dan jiwa remaja dengan kemunculan juara Akademi Fantasia musim ketujuh (AF7), Hafiz.

HAFIZ


Tidak dapat dibayangkan bagaimana bintang remaja kelahiran program realiti TV popular itu menunjukkan skilnya menerusi puisi di samping menghiburkan penonton MPU kali ini.

Apa yang pasti bukan Hafiz sahaja yang bakal menyalurkan tenaga muda pada malam ini, tetapi juga juara AF5, Mila dan yang bakal menggamatkan lagi acara itu sudah tentu kemunculan kumpulan Hujan.

SITI NURHALIZA


Kemeriahan acara pasti disemarakkan lagi dengan kemunculan penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza dan Kopratasa serta tidak ketinggalan Mejar Dr. Faiz Khaleed.

Tidak sah acara yang berlangsung tanpa kemunculan barisan pendeklamasi yang disegani terdiri daripada Sasterawan Negara, Datuk A. Samad Said, Profesor Datuk Hashim Yaacob, Zaen Kasturi, Khalid Salleh, Marjan S, Shukri Abdullah dan Marsli N.O.

HUJAN


Acara yang berlangsung di Laman Santai Budaya bermula pukul 8.45 malam itu meraih sokongan ExxonMobil selaku penaja utama, di samping Astro sebagai penyiar rasmi dan Istana Budaya sebagai penaja rasmi.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. trAnForMers permalink
    12 June, 2009 pm

    teruskn usaha Hafiz..aku mmg mnat kat ko….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: